Torsk oppdrett
Gadus morhua
- Liten/ingen tilgang
- Liten tilgang/lav kvalitet
- Varierende tilgang
- God tilgang, god kvalitet
-
Det foregår oppdrett av torsk, men oppdrettet er fortsatt i oppstartsfasen. Det foregår også oppfôring av torsk, hvor villfanget, undermåls fisk blir satt i merd og fôret til den når ønsket vekt eller slaktetidspunkt. Vill, oppfôret og oppdrettettorsk er litt forskjellige produkter. Torsken vi får inn på kjøkkenbenken er preget av levested og fødegrunnlag, og kvaliteten varierer derfor alltid – både i tid og sted. Fra et forbrukerståsted vil graden av sporbarhet og standardisering være forskjellig i disse tre ulike kategoriene torsk. Det er viktig at vi vet hvilken råvare vi til enhver tid har tilgjengelig og gjør bevisste valg ut fra hvilket bruksområde vi står overfor. Når vi kjøper en torsk, må vi derfor be om informasjon om hvor den kommer fra.
-
Torsk er en ypperlig fisk å inkludere i kostholdet både til hverdags og til fest. Torsken er en fantastisk kilde til protein, jod, omega-3, vitamin A, selen og vitamin B12.
-
Torsk (Cod)