Ørrett
Oncorhynchus mykiss
- Liten/ingen tilgang
- Liten tilgang/lav kvalitet
- Varierende tilgang
- God tilgang, god kvalitet
-
Fjordørret er det kommersielle navnet på norsk oppdrettet regnbueørret. Den vokser opp i de klare og kalde norske fjordene hvor sjøvannet møter ferskt smeltevann fra isbreene i fjellene.
-
Oppdrett av ørret foregår gjennom hele året. Prosessen begynner i kar på land, og rognen befruktes i ferskvann. Når eggene klekkes, ernærer yngelen seg av plommesekken til denne er spist opp, før den går over til å bli fôret med pellets. Etter hvert som yngelen blir større, blir den flyttet til større kar. Når fisken har nådd en viss størrelse og har vært igjennom den såkalte smoltifiseringsprosessen, blir den satt ut i merder for å vokse videre. Her tilbringer den resten av tiden, helt til den har kommet opp i slakteklar størrelse.
Suksesshistorien til norsk fiskeoppdrett begynte med oppdrett av regnbueørret. Pionerjobben som de første ørretoppdretterne la ned, har vært viktig for den rivende utviklingen vi ser i havbruksindustrien i dag. Norge har i dag blant de mest avanserte teknologiløsningene for å sikre miljø, fiskevelferd og høy kvalitet.
Tekst hentet fra: https://godfisk.no/sjomatskolen/arter/orret/#information
-
2–5 kg
-
Laks (Salmon)