Kveite oppdrett
Hippoglossus hippoglossus
- Liten/ingen tilgang
- Liten tilgang/lav kvalitet
- Varierende tilgang
- God tilgang, god kvalitet
-
En stor del av den kveiten som omsettes i dag kommer fra oppdrett. Kveiten er en meget god matfisk som alltid har vært høyt priset. Oppdrettskveiten holder en meget høy kvalitet. Kjøttet er fast, hvitt og aromatisk og har en rekke anvendelsesmuligheter. Stor fisk gjør det mulig å produsere ulike stykninger til ulike bruksområder. Kjøttet og fettlaget som ligger mellom fileten og skinnet, og ute ved finnebasis er meget smakfullt, og kotelettstykker og stykninger som har disse delene intakte er meget anvendelige
-
Kveiten er en meget god matfisk som alltid har vært høyt priset. Oppdrettskveiten holder en meget høy kvalitet. Kjøttet er fast, hvitt og aromatisk og har en rekke anvendelsesmuligheter.
Kveite kan tilberedes på mange måter, men må ikke varmebehandles for mye, da blir den tørr. Kveite tåler tilbehør med sterke smaker. Å bake kveite hel gjør at fisken blir saftig og naturlig på smak, enkelt og godt!
-
Kveite (Halibut)